tiistai 5. toukokuuta 2015

"When you wear those big earrings, long hair, and things, you got style, girl, that sure is wild"


London Style

20.12.2014 oli viimeinen iltamme Lontoossa. Olimme samana päivänä käyneet sanomassa heipat kaikille tutuille ja rakkaille ihmisille ja paikoille. Oikeastaan kaikki nähtävyydet oli jo nähty lukuunottamatta Tower Bridgeä. Olimme jo pitkään kehitelleet ideaa, että olisi kiva tehdä Lontoon katumuodista postaus ja viimeisenä iltana saimme tarpeeksi rohkeutta mennä kysymään tuntemattomilta, että saimmeko ottaa heistä kuvia. Tästä ideasta itseasiassa blogin nimikin sai alkunsa. Saimme illan aikana vain kaksi kieltävää vastausta ihmisiltä, joilta kysyimme lupaa ottaa heistä kuvia ja käyttää niitä blogissamme. Suurin osa kuvista tuli otettua metroasemalla ja sen läheisyydessä. Tässä muotiosiossa päätimme keskittyä pääpiirteittäin Lontoon sen hetkiseen muotiin/tyyleihin, joita katukuvassa eniten esiintyi.Naisten hiuksissa suosituinta on luonnollisuus. Värit ovat hyvin neutraaleja, eikä voimakkaita punaisia tai shokkivärejä katukuvassa juurikaan näy. Hiusten pituus on useimmilla melko pitkä, lyhyitä hiuksia ei paljoa nähdä. Leikkaukset eivät ole mitenkään rohkeita. Tosin Lontoon itäosiin mentäessä ne hieman räväköityvät. 


Ylläolevassa kuvassa oleva long bob on todella yleinen.Pitkiä polkkatukkia leikattiin paljon liikkeissäkin. Hiusten viimeistely on useimmiten luonnollista.


 Lontoon monikulttuurisuus näkyy myös hiuksissa. Monilla on paksuja ja pitkiä kiharapilviä. Vaatemuoti Lontoossa on rennon tyylikästä ja eleganttia. Erityisesti keski-ikäiset naiset suosivat korkeavyötäröisiä, suoria housuja. Takit ovat pitkiä ja laatikkomaisia, joiden kanssa käytetään solmimattomia skottiruutuhuiveja. Jos vaatteissa suositaan melko yksinkertaista tyyliä, niin huomion kiinnittäviin asusteisiin satsataan hieman enemmän. Kengät ovat usein korkeakorkoisia, mutta melko massiivisia, jopa vähän miehisiä. Katukuvassa näkyi paljon isoja lierihattuja sekä pyöreitä aurinkolaseja. Värimaailma on melko hillitty vaatetuksessakin asusteita lukuunottamatta.


 Miehillä on myös huoliteltu, mutta rento tyyli. Vielä ananastyyliset leikkaukset ovat pinnalla, mutta sivut alkavat kasvaa pikkuhiljaa hieman pidemmiksi. Huomattavaa oli, että miltei kaikilla miehillä on lyhyehköt, siistit hiukset. Tällä hetkellä supertrendikästä ovat parrat ja viikset. Voisi sanoa, että vähintään joka toisella vastaan  kävelleellä miehellä oli selkeä parta ja/tai viikset.

Housut ovat melkein poikkeuksetta kapeahkot farkut. Farkkua on nähtävissä muutenkin paljon. Monesti housujen lahkeet on kääritty sen verran, että nilkat näkyvät. Liivejä näkyy monella. Asusteissa miehet panostavat ehdottomasti eniten kenkiin. Todella harvalla näkee kuluneita ja vanhoja kenkiä, vaan ne ovat viimeisen päälle. Yksi huomattava ero miesten pukeutumisessa Lontoon ja Suomen välillä on se, että monella lontoolaismiehellä on puku päällä. Se osaksi johtuu siitä, että Lontoossa on paljon liik-elämää ja bisnesmiehien tulee pitää töissä pukua päällä.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että Lontoon katumuoti kiteytyy kolmeen sanaan: rento, tyylikäs ja hillitty.


Meidän kampaamoissa ei ollut erikseen työasuja, mutta töihin piti pukeutua tyylikkäästi ja asiallisesti. Värikoodina oli joko kokomusta tai ainakin hyvin neutraalit värit. Salakossa Jimo työskenteli useimmiten vähintään valkoinen kauluspaita päällä, joskus jopa koko puvussa. Decadencessa Markillakin oli aina vähintään puvun takki päällä töitä tehdessä. Naiset käyttivät useimmiten korkkareita työkenkinä.


Loppuun vielä pari linkkiä videoihin, jotka esittelevät Lontoon katumuotia.

Sasha Komon

PAUSE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti